Izbriši račun: kaj pomeni in na kaj paziti

V razdelku Izbriši račun lahko sprožite izbris uporabniškega računa na Rentplanetu. Pred izbrisom je pomembno, da razumete, kaj to pomeni za vaše aktivne najeme in dostop do zgodovine naročil.


Kje najdem možnost Izbriši račun

Do razdelka pridete tako:

  • prijavite se v svoj račun
  • odprite Moj račun
  • v levem meniju izberite Izbriši račun

Kaj se zgodi, ko izbrišem račun

Ko izbrišete račun:

  • ne boste se več mogli prijaviti z istim uporabniškim računom,
  • ne boste imeli dostopa do zgodovine naročil v uporabniškem profilu,
  • vaš profil se odstrani oziroma onemogoči skladno s pravili platforme.

Na kaj paziti pred izbrisom

Pred izbrisom preverite:

  • ali imate aktivne najeme ali odprta naročila,
  • ali ste najemodajalec in imate aktivna naročila ali objavljene izdelke,
  • ali imate odprt najem, ki še ni zaključen (če ste najemodajalec).

Priporočilo:

  • če imate v teku najem ali odprto naročilo, najprej počakajte na zaključek, nato izbrišite račun.

Kaj če si premislim

Ko je račun izbrisan, praviloma ni več mogoče nadaljevati z istim profilom. Če se želite vrniti, boste ustvarili nov račun.


Če potrebujete pomoč

Če niste prepričani, ali je izbris v vašem primeru smiselna izbira, lahko pred tem kontaktirate podporo.